A vákuum só egy speciális sófajta, amelyet a természetes sókiválasztási folyamat során vákuumban, vagy vákuum párolgással nyernek ki. A vákuumsó előállítási folyamata során a tengervíz vagy a sótartalmú víz alacsony nyomáson, azaz vákuumban történik, így csökkenthetők a hőmérsékletek és az energiafelhasználás. Ez a technológia a sókiválasztás gyorsabb és energiahatékonyabb módját kínálja.
A vákuum só jellemzői:
A vákuum só egy hasznos és magas minőségű termék, amelyet a legkülönbözőbb ipari és háztartási alkalmazásokhoz használnak, például ételek ízesítésére, vízlágyítókban, és más vegyipari alkalmazásokban.
A vákuum só széleskörű ipari és háztartási alkalmazásokban használatos, mivel tisztább és finomabb minőségű, mint a hagyományos só. Néhány fő felhasználási területe:
Összességében a vákuum só sokféle ipari és háztartási területen hasznos, ahol a tisztaság, az oldódási sebesség és a szennyeződések alacsony szintje kiemelten fontos.
Az energiaárak sajnos nagyban befolyásolják a vákuum só árát, hiszen a kitermeléshez nagymértékű energiafelhasználás szükséges. Téli időszakban időszakos hiány alakulhat ki, mert, ha sok hó esik Ausztria és Németország területén, akkor a sót az útszórásra használják. Jelenleg számos Ukrán bánya nem üzemel, ez a kiesés is hiányt okoz ezen a területen.
B-Chem Kft.
1126 Budapest
Kléh István út 8/A
+36 70/380 37 53
info@b-chem.hu